BEAUTYS

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Au début du 20è siècle, le coeur de l’industrie du vêtement dirigée par les Juifs se trouvait au coin des rues Mont-Royal et Saint-Urbain. C’est à ce même coin de rue que se trouvait la petite papeterie Bancroft, établie depuis 1891. En 1942, les jeunes mariés Hymie et Freda Sckolnick se sont portés acquéreurs de la boutique et ont commencé à servir de la nourriture aux employés des manufactures voisines.

Freda cuisinait les plats les plus rapides et savoureux du quartier. Les habitués des Sckolnick appréciaient tellement leurs repas qu’ils en avaient envie même lors de leurs journées de congé. Ils ont commencé à se pointer à la boutique les dimanches pour un déjeuner tardif et c’est ainsi que sont nés les brunchs de Montréal. Freda créa le Special Beautys et le Mishmash, et bientôt les célèbres brunchs de chez Beautys attiraient des gens de tous les coins de la ville. 

Au cours des années soixante, Larry, le fils unique d’Hymie et Freda, s’est joint à ses parents derrière le comptoir. Après 70 ans, Beautys continue de servir de la nourriture fraîche et préparée sur place.
La réputation de Beautys a dépassé les frontières et des clients du monde entier franchissent les portes du restaurant pour apprécier la qualité et l’hospitalité caractéristiques de l’établissement.

English:

Our story begins in 1942 in the heart of Montreal’s Jewish garment district. Newlyweds Hymie & Freda Sckolnick purchased Bancroft Snack Bar on the corner of Mont Royal West & St. Urbain. They began serving Freda’s quick and delicious lunches during the week. The locals loved it so much that they started to bring their families on the weekend. And the Montreal brunch was born.

Everyone in the neighborhood called the luncheonette “Beauty’s”, after Hymie’s bowling nickname. Freda created the Beauty’s Special & the Mish-Mash, and the famous Beautys brunches were drawing crowds from all over the city. Hymie kept the waiting customers happy with his trademark warmth and humor.

Seventy years later Beautys is still serving fresh, homemade food on the same corner. Ninety year old Hymie & his son Larry, along with his children, are proud to welcome customers from all over the world.

LES 12 PLATS PHARES DE MONTREAL - 12 ICONIC DISHES OF MONTREAL

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The breakfast must: The Beautys Special

I was tempted to put the Mish-Mash omelette in this category, and no doubt it’s another iconic dish from this Montreal landmark, which has been serving breakfast and lunch since 1942. But the Special, that incomparable sandwich made with lox, cream cheese and sliced tomatoes and onion, says “Montreal” to me as much as Mount Royal. “The Special and the Mish-Mash are our signature items,” says Larry Sckol­nick, who owns the restaurant with his father, Hymie. “But the Special is our Big Mac.” Often ordered to share, the Special is usually enjoyed on top of regular breakfast dishes. Sold for 65 cents in 1942, it now sells for $10. “People try to recreate it at home all the time, but come back telling us it just doesn’t taste the same,” says Larry Sckolnick. When asked who made it best, he doesn’t miss a beat: “My mom (the late Freda Sckol­nick),” he says. “She had the touch.”